Skip to main content

Algemene vragen

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is een deurbel met een camera, speaker en bewegingssensor waardoor u via uw smartphone kunt ‘videobellen’ met de persoon die aanbelt.

De deurbel neemt ook video op als de bewegingssensor iets opmerkt voor een stukje extra beveiliging. Deze video’s kun u altijd terug kijken.

Waarom een slimme deurbel?

U neemt een slimme deurbel voor het gemak en beveiliging. U kunt makkelijk zien wie er voor uw deur staat, waar u ook bent. U kunt met de bezoekers praten of ongewenste gasten afschrikken. Zo heeft u meer controle over uw huis en verbetert u de veiligheid in donkere dagen.

Wat moet ik met mijn oude deurbel?

U haalt uw oude knop buiten van het kozijn en plaatst daarvoor in de plaats de nieuwe slimme deurbel. U verbindt deze met u huidige bedrading naar bijvoorbeeld een nieuwe 12 Volt stekker trafo.
Uw oude deurbel (ringer)  kunt u in enkele gevallen gewoon laten zitten. Dit zijn met name de mechanische deurbellen. U kunt deze blijven gebruiken als u dat wilt, zodat de bel binnen afgaat als er wordt aangebeld.

Wat als ik geen telefoon heb?

Uw slimme deurbel kan worden verbonden met uw huidige bel, zodat u altijd de bel kan horen afgaan als u thuis bent. Ook zijn er voor sommige slimme deurbellen ‘chimes’ te koop. Deze werken als een bel aan de binnenkant van de deur, zodat u de bel ook kan horen als er wordt aangebeld.

Batterijen of bedraad?

De meeste slimme deurbellen moeten standaard bedraad aangesloten worden. U kunt uw huidige bekabeling en deurbel voeding gebruiken (8,1 Volt) voor sommige modellen. Echter onze ervaring is dat vanaf 12 volt de slimme deurbellen beter functioneren.
Ring video deurbel 2 wordt geleverd met een oplaadbare batterij.

Kijk daarom goed of de deurbel van uw keuze ook echt bij uw situatie past.

Hoe gaat de installatie?

De installatie van de slimme deurbel kunt u zelf realiseren, want alles wat u nodig hebt zit in de doos. We hebben ervaren installateurs in dienst die de installatie voor u kunnen uitvoeren.

In combinatie met een slim deurslot.

In combinatie met een slim deurslot heeft u meer zeggenschap over de veiligheid van uw huis. Zo kunt u zien wie er voor de deur staat als u niet thuis bent en toch uw bezoekers binnen laten.

Is mijn huis geschikt voor een slimme deurbel?

Ook als u in een appartementencomplex woont kunt u een slimme deurbel bij uw voordeur (laten) plaatsen. Als u beschikt over een sterk wifi signaal is nagenoeg iedere slimme deurbel bruikbaar.

Video opslag.

De videobeelden kunnen worden opgeslagen op een micro SD kaart of via Cloud opslag (dit werkt via een abonnement).

Bij gebruik van een micro SD kaart met voldoende opslagcapaciteit kunt u alle foto- en video opnamen zelf gratis opslaan.