Algemene vragen

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is een deurbel met een camera, speaker en bewegingssensor waardoor je via je smartphone kunt ”videobellen” met de persoon die aanbelt.

De deurbel neemt ook video op als de bewegingssensor iets opmerkt voor een stukje extra beveiliging. Deze videos kun je altijd terug kijken.

Waarom een slimme deurbel?

Je neemt een slimme deurbel voor een stukje gemak en beveiliging. Je kan makkelijk zien wie er voor je deur staat, waar je ook bent. Je kan met ze praten, of ongewenste gasten afschrikken. Zo heb je meer controle over je huis en verbeter je de veiligheid in donkere dagen.

Wat moet ik met mijn oude deurbel?

Je haalt je oude knop buiten van het kozijn en plaatst daarvoor in de plaats de nieuwe slimme deurbel. Je verbind deze met je huidige bedrading naar bijvoorbeeld een nieuwe 12 Volt stekker trafo.
Je oude deurbel (ringer)  kan je in enkele gevallen gewoon laten zitten. Dit zijn met name de mechanische deurbellen. Je kan deze blijven gebruiken als je dat wilt zodat de bel binnen afgaat als er word aangebeld.

Ring heeft speciale gongs beschikbaar om een geluid te horen omdat deze bijvoorkeur vanaf 12 volt of batterij werken.

Wat als ik geen telefoon heb?

Je slimme deurbel kan worden verbonden met je huidige bel zodat je altijd de bel kan horen afgaan als je thuis bent. Ook zijn er voor sommige slimme deurbellen ”chimes” te koop. Deze werkt als een bel aan de binnenkant van de deur zodat je de bel ook kan horen als er word aangebeld.

Batterijen of bedraad?

De meeste slimme deurbellen moeten standaard bedraad aangesloten worden. U kan uw huidige bekabeling en deurbel voeding gebruiken (8,1 Volt) voor sommige modellen echter onze ervaring is dat vanaf 12 volt de slimme deurbellen beter functioneren.
Ring video deurbel 2 wordt geleverd met een batterij, deze is oplaadbaar.

Kijk daarom goed of uw deurbel naar keuze ook echt bij uw situatie past.

Hoe gaat de installatie?

De installatie van de slimme deurbel kun je zelf realiseren, alles wat je nodig hebt zit in de doos. Enige technische kennis is een pre. Durf je het toch niet hebben wij nog installateurs (mits deze in de buurt zit van uw huis).

In combinatie met een slim deurslot.

In combinatie met een slim deurslot heb je meer zeggenschap over de veiligheid van je huis. Zo kun je zien we er voor de deur staat als je weg bent van huis, en dan de persoon ook nog binnen laten.

Is mijn huis geschikt voor een slimme deurbel?

Zelfs als u in een appartement gebouw woont kunt u alsnog een slimme deurbel op uw voordeur hangen. Over het algemeen kan elke slimme deurbel op elke deur.echter de slimme deurbel heeft een sterk wifi signaal nodig.

Video opslag.

De video beelden kunnen worden opgeslagen op een micro SD kaart of via Cloud opslag (dit werkt via een subscriptie).

Zolang je een grote micro SD kaart in de slimme derubel hebt zitten kun je alles gratis opslaan.